Hoppa till huvudinnehåll
Pljeskavica ligger på ett grått fat

Vegansk pljeskavica

Pljeskavica är en populär maträtt i hela forna Jugoslavien men även i Ungern, Rumänien och Bulgarien. Testa det här veganiserade receptet med formbar färs.

30 min
Lunch
Middag
Billiga veganska recept
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner

Biffar

ca 4 stora eller 8 små (gör vad som känns mest praktiskt)
400 g formbar färs
1 liten gul lök
2-3 msk hackade inlagda jalapeños
2 msk vatten
salt
peppar
mjölkfritt margarin och olja till stekning

Stekt lök

2 gula lökar
2 msk mjölkfritt margarin

Biffar

  1. Riv löken (det sista som är svårt att riva kan du hacka fint). Blanda lökhacket med färsen och resten av biffingredienserna. Blanda ordentligt och forma biffar.
  2. Stek dessa i mjölkfritt margarin och olja, ett par minuter på vardera sida.

Löken

  1. Skiva löken och stek den i mjölkfritt margarin tills den  är mjuk och aningen brun.  Håll löken varm i en kastrull på svag värme eller i ugnen.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden