Hoppa till huvudinnehåll
Potatissallad med grön dressing och haricoverts på ett blåvitt fat.

Vegansk potatissallad med avokadosalsa

Recept på vegansk potatissallad med krämig avokadosalsa. Passar utmärk till grillat eller sommarbuffén.

30 min
Lunch
Midsommar
Middag
Barnvänligt
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
Ca 1 kg färskpotatis
Färska haricotsverts
1 vitlöksklyfta
1 stor mogen avokado
6 msk vatten
En näve färsk basilika
0,5 dl färsk persilja
0,5 dl färsk gräslök
1 dl salladslök
5 msk olivolja
Saft från 1 citron
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
  1. Koka färskpotatisen och låt svalna till potatisen är ljummen. Tillsätt färska haricotsverts i önskad mängd.
  2. Mixa samman vitlök, avokado, olivolja och vatten i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt basilika, persilja, gräslök och salladslök och mixa till en slätt dressing. Tillsätt citronsaft, äppelcidervinäger och salt. Mixa snabbt en sista gång. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter behov.
  3. Häll den gröna dressingen över den ljumna potatisen och blanda. Servera tillsammans med grillat och en fräsch grönsakssallad.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden