Ingredienser
ca 10 stycken
1 gul lök
2 medelstora potatisar
1 morot
6 dl havre- eller sojamjölk
4 dl vetemjöl
salt
socker
Äggersättning, linfröavkok:
3 dl vatten
3 msk hela linfrön
Äggersättning
- Koka upp vattnet med linfröna i en kastrull och låt det koka i ca fem min tills vätskan tjocknat en aning. Sila bort linfröna genom en finmaskig sil och låt vätska stå och svalna en stund. Vätskan kommer att tjockna och likna äggvita.
Raggmunkar
- Finhacka och stek löken i en klick mjölkfritt margarin, tills den blivit mjuk.
- Skala potatisen och moroten och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Rör ihop linfröavkoket med 3 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och tillsätt sedan resten av mjölken, salt och socker. Blanda i den stekta löken och den rivna potatisen och moroten.
- Stek raggmunkarna i en stekpanna på medelvarm temperatur i en klick mjölkfritt margarin.
Recept: Lea Honorine