Hoppa till huvudinnehåll
Rökiga risnudlar på en vit skärbräda. Bredvid står en skål med japansk soya.

Rökiga veganska risrullar med rödkål och gräslök

Veganska vårrullar av rispapper kan fyllas med alla dina favoritgrönsaker, tofu eller vegobitar. En perfekt matlåda!

20 min
Lunch
Glutenfritt
Nötfri
Picknick

Ingredienser

2 portioner
1 paket rispapper
100 g rödkål
50 g gräslök
100 g rökt tofu
1 msk sesamfrön
1 dl hackad koriander
  1. Skiva rödkål tunt och stek det mjukt i en stekpanna.
  2. Skär tofun i strimlor.
  3. Blötlägg ett rispapper i taget i en skål med vatten som täcker hela pappret. Låt pappret bli mjukt, men inte så mjukt att det går sönder.
  4. Ta sedan upp det och placera på en arbetsbänk.
  5. Fyll pappret med tofu, rödkål, koriander, gräslök och sesamfrön och rulla ihop. Gör så många rullar du vill ha och servera med japansk soja.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden