Vegansk Tikka masala
En storfavorit bland indisk mat för många, här i en vegansk version som kocken Fredrik Kämpenberg (Sveriges bästa vegankock 2019) står bakom. Istället för kyckling använder vi Oumph! The Chunk som du hittar i frysdisken i många matbutiker runtom i Sverige. Både en god och djurvänlig Tikka masala alltså!
Ingredienser
Vegansk Tikka masala
1 påse Oumph! The Chunk
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
3 msk garam masala
2 msk tomatpuré
1 tsk Sambal Oelek, eller ½ hackad röd chili
50 g växtbaserat margarin
400 g kokosgrädde
400 g tomatkross
1 msk grönsaksbuljongpulver eller 1 tärning grönsaksbuljong
1 msk limesaft
1 färsk tomat
½ paprika
Färsk koriander
Till servering
Kokt basmatiris
- Skala och hacka gul lök, vitlök och ingefära. Fräs detta några minuter med garam masala och tomatpuré i margarinet.
- Tillsätt tomatkross, kokosgrädde och Oumph!. Låt allt koka upp och sjuda ca 15 minuter. Smaka av med limejuice och salt.
- Tärna under tiden färsk tomat och paprika och hacka koriandern grovt. Blanda ihop detta och toppa grytan med detta vid servering.