Ingredienser
Vegansk bakad potatis
2 stora bakpotatisar
1 pkt Hälsans Kök Filet Pieces
Olja till stekning
1 tsk gul curry
Currymangoröra
0,7 dl majjo
0,7 dl gurt (gärna greekstyle)
1 msk mangochutney (Sharwood är bra)
2 tsk gul curry
Salt
Fräsch mangosalsa
100 g fryst mango
1 tsk sambal oelek (eller hackad färsk, röd chili)
0,5 röd lök
0,5 dl hackad koriander
0,5 pressad färsk lime
Salt
- Börja med att baka potatisen, det tar ca 1h i 200 grader.
- Under tiden kan du steka filébitarna enligt anvisningarna på förpackningen, men strö över curryn i början och låt den steka med. Lägg över bitarna på en tallrik och låt dem svalna något.
- Mixa ihop allt till currymangoröran med stavmixer tex, till en slät sås. När filetbitarna svalnat så vänder du ned dem i currymangoröran.
- Gör nu mangosalsan. Tina mangobitarna 1 minut i micro eller låt dem ligga i rumstemperatur 10 minuter.
- Hacka löken fint. Hacka sedan mangon och blanda ihop allt. Smaka av med salt och lime.
- Skär ett snitt i potatisen och fyll med röran på filetbitar och currymajjon – toppa sedan potatisen med mangosalsan.