Ingredienser
1 romansallad
40 g rucola
1 dl krutonger (välj glutenfritt vid celiaki)
200 g körsbärstomater
50 g hyvlad växtbaserad parmesan
180 g tempeh, vi använder Bärtas helbit naturell, upptinad
½ dl japansk soja
½ dl citronjuice
1 vitlöksklyfta
½ tsk rökarom
Ingredienser dressing
1 dl växtbaserad grädde
½ dl riven parmesan
1 msk citronjuice
½ dl hackade soltorkade tomater i olja
- Börja med att blanda japansk soja, citron juice, rökarom i en skål, pressa i en vitlöksklyfta och blanda väl.
- Tärna tempeh i bitar om 1x1 cm och ha i en fryspåse och häll över marinaden. Låt smakerna sätta sig under en timme, tempeh drar åt sig smak fort så det går att fuska med tiden om du har bråttom.
- Skölj grönsakerna ordentligt, hacka salladen och dela på tomaterna. Hyvla lite veganskt parmesan och ha allting i en stor skål.
- Övergå till att blanda dressingen, hacka soltorkade tomater så litet du kan och riv cirka en deciliter parmesan med rivjärn. Blanda ut dessa med både växtbaserad grädde och citronjuice i en skål eller flaska.
- Trä tempehbitarna på grillpinnar och grilla dessa tills de får lite yta, cirka 10-15 minuter. Ha bitarna i salladen och toppa med krutonger.