Ingredienser
Nudelwok med marinerad tofu
230 g Yipin marinerad tofu (eller marinera naturell tofu)
2 msk ljus sojasås
1 vitlöksklyfta
1 cm ingefära
1 morot
1 röd paprika
½ vitkål
1 gul lök
1 msk kinesisk soja
2 portioner valfria nudlar
Tillbehör
Salladslök
Sesamfrön
- Torka av tofublocket med en kökshandduk och skär tofun i 1x2 cm stora bitar. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär gul lök i medelstora bitar.
- I en wok- eller stekpanna, stek tofun på medelhög värme i lite neutral olja. Tillsätt hälften av den ljusa sojasåsen samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Stek tills tofun blivit gyllenbrun och fått yta. Lägg undan tofun på en tallrik.
- I samma panna, addera olja och alla grönsaker. Tillsätt resten av den ljusa sojan, vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja. Stek tills grönsakerna mjuknat.
- Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Vänd i nudlarna i wokpannan och lägg till sist i tofun. Blanda om i någon minut.
- Servera och toppa med salladslök och sesamfrön!