Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Coq au vin

Coq au vin är en fransk kycklinggryta men här får du den utan kyckling och helt vegansk! Allt tack vare växtbaserade alternativ till kyckling och kocken Fredrik Kämpenberg som ligger bakom det här fantastiska receptet. Passar utmärkt till en finmiddag eller när du bara vill imponera med din veganska matlagning!

Middag
Imponera
Högtider

Ingredienser

4 portioner

Vegansk Coq au vin

1 pkt Hälsans kök Filet Pieces
1 pkt Alspånsrökt tofu
200 g steklök
250 g små champinjoner
1 morot
2 vitlöksklyftor i bitar
2 msk veg smör
1 msk tomatpuré
2 msk Brynt Schallottenlöksfond
2 dl vatten
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
Svartpeppar och salt
1 frp Rödvinssås från Rydbergs Varma såser

Till servering

Kokt potatis eller potatismos
  1. Skala steklöken och moroten. Skär moroten i tjocka skivor. Skär tofun i stora bitar.
  2. Hetta upp en panna med olja och veganskt margarin. Stek lök, morot och champinjoner i pannan tills bitarna fått färg runt om. Tillsätt tofubitarna och stek ett par minuter till.
  3. Lägg över blandningen i en gryta med lock och tillsätt alla resterande ingredienser förutom Hälsans köks Filet Pieces.
  4. Koka upp och låt sjuda 15 minuter, medan du steker Filet-bitarna i olja, margarin, salt och peppar, tills de fått fin färg.
  5. Lägg över bitarna i grytan och smaka av. Låt sjuda ca 5 minuter till
Foto: David Fernandez

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden