Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk crispy kycklingtaco med hoisinsås

Hoisin är en sötstark sås, gjord på sojabönor, vinäger, socker, vitlök och olika kryddor som används mycket inom matlagning i Kina. Den används traditionellt ofta till kyckling, som här i en taco - fast helt veganskt förstås! Det är kocken Fredrik Kämpenberg som ligger bakom receptet på det han kallar för Crispy ch*cken Hoisin taco. Istället för kyckling använder han Oumph! The Chunk. Kycklingtaco utan kyckling alltså. Mums!

Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner

Crispy ch*cken Hoisin

1 påse Oumph! The Chunk
2 dl färdig hoisinsås
2 dl växtbaserad majjo
4 tsk rostad sesamolja
2 tsk limejuice
½ gurka
2-3 stänger salladslök
Bladgrönsaker, tex spenat
Mjuka tortillas, 2-3 var
Olja till fritering
Rostade sesamfrön eller furikake-blandning

  1. Börja med att tina Oumph! Dra sedan bitarna i små strimlor med händerna (det går att skiva den tunt, men resultatet blir bäst om du särar på lamellerna för hand)
  2. Strimla löken och tärna gurkan.
  3. Blanda ihop majjon med sesamolja och limesaft.
  4. Hetta upp olja i en kastrull eller stekpanna till 180 grader. Fritera lite Oumph!-strimlor i taget, tills de är frasiga – det tar ca 1 minut. Plocka upp bitarna med hålslev, försök att få med så lite som möjligt av oljan – lägg bitarna på en rejäl hög med papper och sedan i en skål. Blanda de heta strimlorna med hoisinsås.
  5. Lägg fina blad på ett mjukt bröd, på med majjo, Oumph! och sesam eller furikake. Vik ihop och ät!

(Och du: ha ett lock till kastrullen med frityrolja redo, om det skulle koka över eller börja brinna!)

Få mer inspiration i brevlådan! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden