Hoppa till huvudinnehåll
Bild på såskanna med gul currysås

Vegansk currysås

Receptet på vegansk currysås kommer från "Terneborgs Lyckliga Kokbok" av Jim & Gabriella Terneborg och är också publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept". Passar utmärkt till filébitar och ris.

15 min
Middag
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
3 msk mjölkfritt margarin
¾ msk curry
2½ dl sojagrädde
¼ bit grönsaksbuljongtärning
oregano
dragon
örtsalt
peppar
gurkmeja för fin färg
  1. Hacka vitlöksklyftan fint. Smält margarinet och fräs curryn och vitlöken försiktigt så det inte bränns.
  2. Vispa ner grädden och buljongtärningsbiten och låt puttra en stund medan du smaksätter kryddorna och färgsätter såsen med gurkmejan.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden