Vegansk Fish'N Chips med pommes, vinäger och ärtremoulad
Den brittiska traditionella rätten, här helt utan fisk i vegansk tappning! Oh, dear! Allt tack vare stjärnkocken Fredrik Kämpenberg som tagit fram receptet på vegansk Fish and chips, eller ”Ch*ck n chips”, med tjocka pommes, vinäger och ärtremoulad. Godaste pommesen gör du själv, men det kräver lite framförhållning och förberedelser innan.
Ingredienser
”Ch*ck n chips”
Ärtremoulade, 4 portioner
Pommes
Godaste pommesen gör du själv, men det kräver lite framförhållning. Baka stora potatisar i ugnen som du gör när du gör bakpotatis, minst en dag innan. Kyl dem sedan 8 timmar till ett dygn. Skär till tjocka pommesfrites, fritera dem i olja eller stek i stekpanna med extra mycket olja.
Alternativt - vänd runt i olja och salt och baka av i ugnen på 250 grader tills de fått färg och blivit krispiga
Det går såklart bra att köpa tjockare, fryst pommes eller klyftpotatis och tillaga enligt förpackningen.
Ärtremoulade
- Hacka, mosa eller snabbmixa ärtorna och blanda med övriga ingredienser.
Ch*ck´n
- Tillaga schnitzeln enligt anvisningarna, dela den sedan i tjocka strips. Salta o peppra lite.
- Servera det hela tex i tidningspapper, med pommesen i botten, frasig schnitzel ovanpå, några stänk god vinäger och en hög remoulade till