Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk korvgryta med Oumph! the Banger

Vi fortsätter att fira Veganuari genom att anta utmaningen Plant it forward, där vi visar bilder på vår veganska måltid, anmäler oss till Veganuari 2021 och utmanar fler att göra detsamma. Välj Vegos bidrag en mumsig korvgryta med Oumph! the Banger. Ett himla bra veganskt alternativ till korv som funkar både som till grillningen och här, i grytan!

ca 45 min
Middag
Glutenfritt
Veganiserad
Nötfri
Lunch

Ingredienser

3 portioner

Gryta med bang!

½ gullök
1 röd spetspaprika
1 paket Oumph! the Banger
½ paket kidneybönor
½ färsk röd chili
3 vitlöksklyftor (pressade)
1-2 tsk torkad oregano
400 g passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt och peppar efter smak
Rapsolja till stekning
Ris eller bröd till servering
  1. Tina upp Bangern i rumstemperatur eller i vattenbad.
  2. Finhacka löken och hacka paprikan. Stek med rapsolja i en kastrull på svag värme tills löken börjar mjukna.
  3. Skär korven i bitar och blanda ner i kastrullen tillsammans med bönorna. Stek i ett par minuter och häll sedan i  röd chili, pressad vitlök  och torkad oregano. Stek i några minuter under omrörning tills korven börjar få färg. Se upp så att inte vitlöken bränns vid. 
  4. Häll i passerade tomater och tomatpuré, rör runt. Häll i liten vatten i taget och avsluta med att salta och peppra efter smak.
  5. Låt puttra en stund för att få fram alla härliga smaker.
  6. Servera med ris eller ett gott bröd.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden