Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Kung Pao Blomkål

En enkel och god vegansk variant på en kinesisk klassiker som annars går under namnet Kung Pao Kyckling. Men istället för kyckling använder vi blomkål i den här växtbaserade rätten som går hem både som helgmiddag eller som en lite lyxigare lunchlåda.

ca 30 min
Middag
Lunch
Barnvänligt

Ingredienser

2 portioner

Kung Pao Blomkål

1 blomkålshuvud
2 msk rapsolja + till stekning
2-3 cm ingefära finrivet med rivjärn
1 tsk chilipulver
1 nypa salt
2 stora vitlöksklyftor pressade
1 bunt salladslök skärd i större bitar
2 röda paprikor, skärd i större bitar
1,5 dl cashewnötter
1,5 msk sojasås
2 msk agavesirap
2 msk risvinäger
1 dl vatten
2,5 msk majsmjöl
  1. Dela blomkålen i buketter. Lägg dem sedan i en kastrull med kokande vatten och koka tills buketterna börjar bli mjuka.
  2. Blanda marinaden med rapsolja, vitlök, ingefära, salt och chilipulver i en skål. Häll sedan i blomkålsbuketterna i marinaden och rör runt så att buketterna täcks.
  3. Skär salladslök och paprika i bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och häll i salladslöken, paprika och cashewnötter.  Stek på medelhögvärme i någon minut eller två innan du häller i blomkålsbuketterna. 
  4. Gör nu kung pao såsen genom att vispa ihop sojasås, agavesirap, risvinäger, vatten och majsmjöl i en skål.
  5. Häll sedan såsen över grönsakerna och rör runt tills såsen börjar tjockna.
  6. Servera med ris eller nudlar!

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden