Vegansk kycklinglasagne
Kycklinglasagne - utan kyckling. Den här lasagnen är full med näring från både spenat, tofu och näringsjäst. Istället för riktig kyckling innehåller den här veganska godingen vegobitar. Kom ihåg att cashewnötterna behöver ligga i blöt i minst 1 timme innan du drar igång med matlagningen!
Ingredienser
Kycklinglasagne utan kyckling
Till servering
-
Lägg cashewnötterna i en skål med vatten och låt stå i minst 1 timme.
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Finhacka löken och stek den tillsammans med vegobitarna i en oljad stekpanna. Salta och peppra efter smak och ställ åt sida när de börjar få en fin stekyta.
-
Smula sönder tofun i en stor skål, pressa sedan ner vitlöken och häll i citronen i tofun och blanda runt. Finhacka spenaten och blanda den med tofublandningen tillsammans med ca hälften av näringsjästen samt salt och peppar efter smak. Ställ åt sidan.
-
Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa dem tillsammans med resten av näringsjästen, mjölken och en nypa salt. Häll i mer mjölk eller vatten om såsen är för tjock.
-
Ringla över lite olja i en ugnsform, fyll på ett lager med cashwesåsen, täck med lasagneplattor, lägg sedan på ett lager med cashewsås, vegobitar och spenatblandningen. Spara lite spenatblandning och cashewsås för att täcka toppen med. Strö över veganost om så önskas.
-
Täck över lasagnen med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen i 30 minuter, ta sedan bort folien och lägg tillbaka i ugnen i ytterligare 10 min.
-
Servera med fetaost, tomat och spenat.