Ingredienser
Marinerade sojastrimlor
ca 4 dl torkade sojastrimlor (eller annat vegokött)
¼ dl kinesisk soja (välj glutenfritt vid celiaki)
½ dl mango chutney
Nudelsallad
250 g risnudlar
2 lime, pressad saft
1 röd chili, urkärnad, finhackad
2 msk vatten
2 msk olja
2 tsk sesamolja
1 rödlök
½ dl sesamfrön
ca 100 g groddar
½ dl färsk koriander, hackad (uteslut om du inte gillar det)
½ tsk salt
1 msk färsk ingefära, skalad och riven
- Förväll sojastrimlorna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och försök pressa ur ytterligare med hjälp av en träslev.
- Blanda soja och mango chutney i en rymlig skål. Lägg i sojastrimlorna och rör om ordentligt så att strimlorna blir marinerade.
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar och skölj dem sedan i kallt vatten.
- Pressa ur saften ur limefrukterna och blanda den med ingefära, chili, chutney, vatten, salt och oljorna till en dressing.
- Skiva löken tunt (du kan använda den rå eller fräsa den lite lätt först) och tillsätt den i limedressingen. Krama ihop löken med dressingen tills löken mjuknat något.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, tag sedan upp dem.
- Stek sojastrimlorna i olja i en stekpanna på medelstark värme. Akta så de inte bränns vid.
- Rör ihop strimlorna med nudlarna, lökröran, sesamfrön, groddar och koriander.