Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk svamprätt med ris och bönor på en tallrik

Vegansk Pabellón

Pabellón är en traditionell böngryta med ris från Venezuela. I denna växtbaserade version har köttet ersatts med strimlad kungsmusseron och ostronskivling. Receptet kommer från matkreatören Eatsbywill.

Lunch
Middag

Ingredienser

500 gram svarta bönor
1 stor tomat
2–3 lagerblad
10 st kungsmusseron
en handfull ostronskivlingar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk cayennepeppar
1 msk oregano
1 msk spiskummin
salt & peppar
1 grönsaksbuljong
1 msk vegansk worcestershiresås
1 kokbanan (plantain)
Ev. färsk koriander för garnering
  1. Koka de svarta bönorna i en kastrull med rikligt med vatten, 1 msk salt, 4 hackade vitlöksklyftor och lagerblad. När de är mjuka, ställ åt sidan.
  2. Strimla svampen med händerna.
  3. Stek svampen i en panna med lite olja så att den får en fin stekyta och inte fastnar.
  4. Fräs hackad lök, vitlök, grön och röd paprika i en annan panna tills allt är mjukt.
  5. Rör ner tomatpuré och låt den fräsa in i grönsakerna.
  6. Tillsätt de stekta svamparna i pannan. Krydda med cayennepeppar, oregano, spiskummin, salt och peppar. Tillsätt grönsaksbuljongen och vegansk worcestershiresås.
  7. Häll i lite vatten, lägg på ett lock och låt allt puttra ihop.
  8. Servera med ris, bönorna och friterad kokbanan för den perfekta kombinationen. Garnera gärna med koriander.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden