
Ingredienser
500 gram svarta bönor
1 stor tomat
2–3 lagerblad
10 st kungsmusseron
en handfull ostronskivlingar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk cayennepeppar
1 msk oregano
1 msk spiskummin
salt & peppar
1 grönsaksbuljong
1 msk vegansk worcestershiresås
1 kokbanan (plantain)
Ev. färsk koriander för garnering
- Koka de svarta bönorna i en kastrull med rikligt med vatten, 1 msk salt, 4 hackade vitlöksklyftor och lagerblad. När de är mjuka, ställ åt sidan.
- Strimla svampen med händerna.
- Stek svampen i en panna med lite olja så att den får en fin stekyta och inte fastnar.
- Fräs hackad lök, vitlök, grön och röd paprika i en annan panna tills allt är mjukt.
- Rör ner tomatpuré och låt den fräsa in i grönsakerna.
- Tillsätt de stekta svamparna i pannan. Krydda med cayennepeppar, oregano, spiskummin, salt och peppar. Tillsätt grönsaksbuljongen och vegansk worcestershiresås.
- Häll i lite vatten, lägg på ett lock och låt allt puttra ihop.
- Servera med ris, bönorna och friterad kokbanan för den perfekta kombinationen. Garnera gärna med koriander.