Hoppa till huvudinnehåll
röd currygryta med ris i en djuptallrik vinkel uppifrån mot en granitgrå bakgrund

Vegansk röd curry med friterad tofu

Röd curry med friterad tofu är en värmande gryta med en djup smak av röd curry. Det här veganska receptet kommer från familjeföretaget YiPin. Den friterade tofun är ett bra alternativ till kyckling och ger en härlig textur. Prova och njut!

Foto: Emma Shevtzoff

20 min
Middag
Lunch
Veganiserad
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

200 g Yipin friterad tofu
1 pkt kikärtor (ca 400 g)
1 msk olja
1 ½ röd paprika
1 msk ingefära, riven
½ röd chili
200 g bambuskott, avrunna
100 g sockerärtor
1 lime
3 msk röd currypasta
800 ml kokosmjölk
salt

Tillbehör

ris
lime, koriander
svarta sesamfrön
  1. Skär paprikan i strimlor, finhacka chili och riv ingefära. I en varm gryta, häll ned olja och stek tofun, paprika, bambuskott och sockerärtor tills de fått färg.
  2. Tillsätt röd currypasta och juice från en lime. Blanda och häll sedan över kokosmjölken och tillsätt ingefära, chili och kikärtor. Låt puttra i 1 minuter. Smaka av med salt.
  3. Under tiden, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Servera med skivad lime och toppa med svarta sesamfrön. Njut av en värmande och god röd curry med tofu!

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden