Hoppa till huvudinnehåll
Bild på skagenröra på toast halva

Vegansk skagenröra

En vegansk version av klassisk skagenröra som gör sig bra både som förrätt eller som lunch i en halv baguette.

25 min
Lunch
Midsommar
Förrätt
Nyår
Påsk
Veganiserad
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
200 gram tofu (naturell eller alspånsrökt)
1 kruka dill
1 rödlök
1-2 avokadon
2 dl vegansk majonnäs
2 dl vegansk crème fraiche
4 msk tångkaviar, helst av olika färger
2 msk citronjuice
Salt & peppar
  1. Pressa ur överflödigt vatten ur tofun, skär sen i små kuber. 
  2. Finhacka dillen och rödlöken och tärna avokadon.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche, citronjuice och tångkaviar.
  4. Tillsätt dill, rödlök, avokado och tofun. 
  5. Blanda ordentligt och smaka av med svartpeppar.
  6. Servera på ett gott rostat bröd.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden