Hoppa till huvudinnehåll
Tallrik med vegansk tikka masala, ris och grönsaker

Vegansk Tikka Masala

Fantastisk god vegansk tikka masala som du kan slänga ihop en helt vanlig vardag eller varför inte en mysig söndag? Denna är med vegobitar men det går minst lika bra att använda kikärtor, tempeh eller tofu! Servera tillsammans med ris och koriander.

20-25 min
Middag
Lunch
Glutenfritt
Barnvänligt
Billiga veganska recept
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot (ca 130 g)
400 g vegobitar, kikärtor, fast tofu eller tempeh
1 msk riven ingefära (ca 20 g)
1 msk olja
Salt efter smak
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 35 g)
2 dl växtbaserad crème fraiche
1/2 dl växtbaserad grädde

Serveringsförslag

1 dl koriander
4 portioner ris
  1. Börja med att koka upp riset enligt anvisningar.
  2. Finhacka gul lök, vitlök, skiva moroten och riv ingefäran. Värm upp en panna med rapsolja och stek på grönsakerna.
  3. Tillsätt vegobitarna, krossade tomater, växtbaserad crème fraiche, växtbaserad grädde och tikka kryddan. Låt det stå och puttra i några minuter och smaka av om salt behövs. 
  4. Servera med ris och koriander.  

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden