Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk Tikka Masala på ett spett bredvid en tallrik

Vegansk Tikka Masala med Oumph!

Tikka Masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk gryta med djupa och härliga smaker. Servera den veganska Tikka Masalan med basmatiris och koriander och njut av en prima måltid! Receptet kommer från Oumph!

Middag
Lunch

Ingredienser

280 g Oumph! chunks
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 cm ingefära
3 msk Garam Masala
2 msk tomatpuré
½ röd chili
50 g veganskt smör
400 g kokosgrädde
400 g tomatkross
1 msk grönsaksbuljong
4 gröna kardemummakapslar
1 lime
1 tomat
½ paprika

Till servering

basmatiris
kardemummakapslar
färsk koriander
  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Hacka chilin. Fräs detta med tomatpuré och kryddor i smöret. 
  2. Tillsätt kokosgrädde, tomatkross och 4 kardemummakapslar, lätt krossade. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. 
  3. Smaka av med saften från 1 lime och salt. Tillsätt Oumph! och sjud ytterligare 7-10 minuter. 
  4. Tärna tomater och paprika och lägg dem i grytan de sista 2 minuterna.
  5. Servera med t.ex. ris kokt enligt anvisningarna på förpackningen, men låt ett par krossade kardemummakapslar koka med. Hackad koriander är pricken över i:et i ”Tikka”

 Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden