Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
125 g mjölkfritt margarin
2–3 msk kallt vatten
Fyllning
300 g naturell tofu
250 g bladspenat
2 vitlöksklyftor
2 dl havregrädde
1 msk maizena
salt
peppar
Smaksättningar
6 msk chilisås eller 1 dl vegansk ost med ädelostsmak
- Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck ut den i en smord pajform och förgrädda i 10 minuter på 225 grader.
- Smula tofun och stek den i olja och mjölkfritt margarin tills den får en gyllenbrun färg.
- Tina bladspenaten enligt anvisningar på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna, lägg hacket i en skål och rör ihop grädde, maizena, salt och peppar samt chilisås eller mjukost.
- Häll av vattnet från spenaten och rör ned spenaten och den stekta tofun i gräddblandningen.
- Grädda på samma grader i ca 15 minuter. Servera med en sallad.
Receptet har publicerats i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".