Hoppa till huvudinnehåll
tofupaj i en avlång form

Vegansk Tofupaj

Vegansk tofupaj. Två olika smaksättningar bjuder vi på här. Bägge är väldigt goda så vi kan helt enkelt inte välja bort en. Tycker du att bägge verkar goda så dela tofuröran på hälften och gör två pajer i en!

60 min
Middag
Picknick
Påsk

Ingredienser

Deg

3 dl vetemjöl
125 g mjölkfritt margarin
2–3 msk kallt vatten

Fyllning

300 g naturell tofu
250 g bladspenat
2 vitlöksklyftor
2 dl havregrädde
1 msk maizena
salt
peppar

Smaksättningar

6 msk chilisås eller 1 dl vegansk ost med ädelostsmak
  1. Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck ut den i en smord pajform och förgrädda i 10 minuter på 225 grader.
  2. Smula tofun och stek den i olja och mjölkfritt margarin tills den får en gyllenbrun färg.
  3. Tina bladspenaten enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, lägg hacket i en skål och rör ihop grädde, maizena, salt och peppar samt chilisås eller mjukost.
  5. Häll av vattnet från spenaten och rör ned spenaten och den stekta tofun i gräddblandningen.
  6. Grädda på samma grader i ca 15 minuter. Servera med en sallad.

Receptet har publicerats i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden