Hoppa till huvudinnehåll

Veganska sushiwraps

Veganska sushiwraps. Perfekt att ta med på picknick eller som fin middag! En rätt som alla kan njuta av, och enkel att ta med sig.

90 min
Picknick

Ingredienser

4 portioner

4 rullar

2 dl okokt eller 4 dl färdigkokt ris (helst sushiris)
4 ark nori-ark (pressade sjögräsblad)
4 tortillabröd, 20 cm
3 krm wasabipasta
6 skivor morotslax
1 avokado
10 cm gurka

Till servering:

japansk soja
  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.Lägg ett noriark med den matta sidan upp på varje tortillabröd.
  2. Bred ris över noriarken och stryk en horisontell sträng wasabi i ena ändan av rislagret (dock inte ända ut i kanten).Lägg på morotslax, beräkna 1½ för varje rulle.
  3. Skala avokadon och skär sedan den och gurkan i långa stavar, ca 1 cm tjocka.
  4. Fördela dessa ovanpå morotslaxen. Rulla ihop bröden hårt med hjälp av tortillabrödet och dela varje rulle i två bitar. Servera med soja.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden