Hoppa till huvudinnehåll
Tatuerad man som äter en vegansk hamburgare mot en mörk bakgrund
Vegokoll

Shady Burgers & Havredals i växtbaserat samarbete

Den populära burgarkedjan Shady Burgers skapar tillsammans med Havredals en helt ny vegansk sektion på menyn, tillsammans har de tagit fram fem stycken veganska burgare och enas kring en stor gemensam passion – Smaken! Satsningen inleds med en kampanj under namnet Shady Vegan.

Tillsammans vill företagen att även den mest inbitna köttätaren ska vilja välja det växtbaserade alternativet för att det smakar minst lika gott som kött. En god burgare ska bara vara en riktigt god burgare oavsett om den är växtbaserad eller inte. Havredals och Shady Burgers enas kring sin passion för ett schysst komplement till kött med minst lika hög kvalitet och överlägsen smak.

För oss är kvaliteten allt, man ska inte behöva tumma på smaken för ett växtbaserat alternativ, man ska välja växtbaserat för att det är gott - inget annat ska behövas. Vi har finkammat hela landet efter en grym vegansk burgare – till slut så hittade vi Havredals som stämmer in på våra krav på kvalitet, smak och vision, berättar Shady Burgers om varför de valde Havredals.

För att göra dessa välsmakande burgare tillgängliga för just alla så är burgarna glutenfria och går såklart även att få med glutenfritt bröd. Med företagens gemensamma mål att hålla hög kvalitet är de självklart även sojafria. Allt för att ge konsumenten den bästa möjliga burgarupplevelsen.

Vi vill inte att konsumenten ska avsäga sig animaliska produkter helt och hållet – i stället vill vi inspirera till att våga testa på något nytt. Vårt mål är att våra växtbaserade burgare skall var så goda att du väljer dem inte för att de är växtbaserade utan bara för att de smakar så otroligt gott. Tillsammans med Shady Burgers ger vi liv till denna vision och introducerar en helt ny sektion av underbart goda burgare – som också råkar vara veganska. Kort och gott – burgarna är till för alla, fortsätter Havredals. 

Den nya menyn hade premiär 2023-04-11 och finns tillgänglig på alla Shady Burgers restauranger i Halmstad, Kalmar, Växjö, Kristianstad, Landskrona, Lund och Sölvesborg.

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden