Hoppa till huvudinnehåll
Person håller upp en vegansk burgare
Vegokoll

Bastard Burgers dubblar försäljningen efter storsatsning på vegansk

Bastard Burgers har som målsättning att erbjuda Sveriges bästa streetfood, oavsett om du äter kött eller inte. Därför har den norrländska restaurangkedjan valt att göra en storsatsning och erbjuda hela sin meny vegansk.

Utöver burgare finns även veganska sides, milkshakes och ett helt veganskt öl- och vinsortiment. Bastard Burgers vill sätta den nya standarden för växtbaserad streetfood. Det handlar det inte bara om burgare, utan om ett hantverk som kräver kunskap och bra råvaror. Bastard burgers försöker arbeta hållbart och därför är råvarorna i största möjliga mån ekologiska, från småskaliga och hållbara svenska leverantörer. Att erbjuda veganska burgare var självklart nästa steg, både för miljön och för att möta efterfrågan. Sedan lanseringen av den nya menyn har veganförsäljningen fördubblats. På vissa enheter är mer än var tredje burgare helt vegansk.

Utöver den nya menyn har Bastard Burgers även startat ett samarbete med matbloggaren Gustav "Jävligt Gott" Johansson.

...samarbetet med Gustav Johansson handlar om att kunna erbjuda fler människor jävligt goda hamburgare. Då den växtbaserade kosthållningen vuxit så pass mycket de senaste åren, är det viktigt att våga ta täten och erbjuda bra käk som passar alla
Simon Wanler, medgrundare och VD på Bastard Burgers

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden