Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Beyond Burger nu på Scandic

Från idag, den 11 september, utökar Scandic sin meny med en helt vegansk Beyond Burger-burgare. Lanseringen gör hotellkedjan till Europas första att erbjuda en klimatsmart hamburgare på menyn.

Som ett komplement till sin Scandicburgare erbjuder Scandic nu det veganska alternativet Beyond Burger, en hamburgare som är till hundra procent växtbaserad och beskrivs som framtidens protein.

Bakom burgaren ligger den amerikanska tillverkaren Beyond Meat, som efter många års forskning har tagit fram världens första växtbaserade burgare som enligt uppgift luktar, smakar och känns som en "vanlig hamburgare".

Beyond Burger är gjord av enkla, färska växtbaserade ingredienser. Ärtor ger proteinet, rödbetor den biffiga röda färgen och kokosolja och potatisstärkelse tillför saftighet. Resultatet är en kompromisslös läcker burgare fullpackad med protein, fri från soja och gluten. 

Vårt arbete kring klimatsmarta lösningar och hållbarhet är något som är av stor vikt för oss och som är under konstant utveckling. Den mat vi serverar i våra restauranger utgör inget undantag utan är en viktig del av vårt arbete kring att bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Att Scandic dessutom blir den första hotellkedjan i Europa att presentera en växtbaserad hamburgare på menyn, är något som vi är extra stolta över.
- Thomas Fankl, Director F&B Scandic

Scandics nya veganska hamburgare finnas på menyn hos alla Scandics hotell från idag, den 11 september, och är framtagen av Scandics kulinariska team. I Scandics övriga matutbud finns sedan tidigare även ett flertal vegetariska alternativ.

Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss.
Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden