Hoppa till huvudinnehåll
Impossible Whopper
Vegokoll

Burger King inför vegansk Whopper

Impossible Foods, som har tunga investerare som bland andra Bill Gates, tar sig in hos snabbmatskedjan Burger King. Nu kan du hitta en vegansk Whopper på 59 restauranger i St Louis.

Medan konkurrenterna McDonalds har vunnit marknadsandelar på den veganska marknaden med deras McVegan, veganska Happy Meals och veganska nuggets på test har det varit ganska tyst från Burger King. Men nu går de ut med nyheten om att Impossible foods som tillverkar veganska köttprodukter ska utgöra en del av deras Whopper – Impossible Whopper.

Burgaren sägs vara så bra att även de mest inbitna köttätare inte kan uppleva skillnad. Den första april (för tre dagar sen) fick gäster på utvalda restauranger en vegansk Whopper istället för köttvarianter och det spelades in när personalen avslöjade att de inte åt kött.

Förutom att burgaren betydligt lägre koldioxidutsläpp så innehåller den låga nivåer av kolesterol och är mindre energitäta. Snabbmatskedjor som har fått stor kritik för att sälja tomma kalorier vill givetvis angripa problemet och därför ha färre kalorier på burgaren.

Ännu är allting på test i USA men vi hoppas på att det inte dröjer allt för länge innan vi kan smaka på den veganska burgaren.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden