Från och med april 2018 ska Vings populära koncepthotell Ocean Beach Club, erbjuda minst två veganska rätter. Anpassning av de övrigt åtta lakto-ovo vegetariska rätter för att bli veganska är något de tittar närmare på och det rörs sig om att byta ut vissa tillbehör som ägg, bröd, honung eller någon sås i vissa fall.
Ving kommer att ha sina kökschefer i Stockholm under februari 2018 där det slutgiltiga ska sättas. Menyn kan variera något beroende på destination och säsong mm. Konceptet kommer att finnas på Gran Canaria, Cypern och Kreta. Målet är att rätterna ska passa alla i familjen!
- Det finns en ökad medvetenhet kring hälsa och miljö som bidragit till vegotrenden. Vegetariskt handlar inte längre om en tallrik med grillade grönsaker och ris utan om presentation, smak och textur. Det finns så otroligt mycket man kan göra med en råvara som t ex rotselleri där smaken och upplevelsen förändras om man kokar, steker eller grillar den, säger Lennart Kevdal, ansvarig för utveckling av mat- och dryckeskoncept för Vings egna koncepthotell.