Hoppa till huvudinnehåll
Scones i en korg, i bakgrunden syns en kopp kaffe.

Snabba veganska scones

Recept på veganska och snabba scones. Gör frukosten lite lyxigare med rykande färska scones!

20 min
Frukost
Baka

Ingredienser

4 portioner
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g mjölkfritt margarin
2 dl havremjölk
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser för hand eller med bakmaskin. 
  2. Forma sconsen till små frallor och grädda i 8-10 min. Äts med fördel direkt efter att de kommit ut från ugnen. 

Ps. Fettet går att ersätta med olja, mjölken går att ersätta med vatten och mjölen kan delvis bytas ut mot fullkornsmjöl.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden