Vegansk hemmagjord nutella
Lik "the real deal" men här har vi en nötkräm med få ingredienser, vegansk och utan vitt socker! Hemmagjord nutella där smaken från hasselnötterna mixat med kakao är minst sagt en himmelsk kombo. Du kommer vilja äta upp den direkt med sked! Annars passar den också bra till den växtbaserade brunchen, på rostade mackan eller varför inte pannkakorna med lite bär?
Ingredienser
2,5 dl hasselnötter
2½ msk kakaopulver
½ dl agavesirap eller lönnsirap
ca ½ dl vatten
- Sätt ugnen på 180 grader
- Häll ut hasselnötter i ett lager på en bakplåt med bakplåtspapper. Ha i ugnen totalt ca 15 minuter och ta ut plåten var femte minut för röra om nötterna.
- Ta ut nötterna ur ugnen och låt svalna i ca 10 min.
- Häll över nötterna på en ren kökshanduk, tryck lätt och rulla med handen över nötterna så att det tunna skalet faller bort. Lite skal kan vara kvar på.
- Häll ner nötterna utan skalresterna i en mixer eller matberedare. Mixa i ca 6-10 minuter på låg hastighet. Pausa då och då och skrapa ner nötblandningen från sidorna med en sked.
- Häll sedan ner kakaopulver och agavesirap. Mixa någon minut till.
- Häll sedan ner lite vatten i taget till önskad konsistens. Mixa i ca 2 minuter.