Scrambled tofu – vegansk äggröra
Krämig scrambled tofu på ett kick! Sagolikt gott, proteinrikt och en stor konkurrent till klassisk äggröra för både sin konsistens och smak. Hemligheten är fast tofu som du mosar med en gaffel och smaksätter . Om du vill göra en lyxig frukost, lunch eller brunchbuffé – då är scrambled tofu verkligen ett måste. Det här receptet kommer från Yipin själva! Tips! Servera den med skivad och knaperstekt alspånsrökt tofu så har du en komplett och riktigt god vegansk äggröra och “bacon”.
Ingredienser
Scrambled tofu
400 g Yipin fast tofu naturell
rapsolja
1 liten gul lök
1–2 dl växtbaserad matgrädde
2 tsk vitlökspulver
2 krm gurkmeja
2 msk näringsjäst
svartpeppar
1 tsk salt eller 1 tsk svart salt (kala namak) för extra äggig smak
Topping
salladslök
svartpeppar
- Hacka gullöken och fräs i rapsolja tills den blir mjuk.
- Smula sönder fast naturell tofu med händerna. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
- Addera kryddor, näringsjäst och växtbaserad grädde. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt mer grädde om det blir torrt.
- Toppa med svartpeppar och salladslök. Servera och njut!