Hoppa till huvudinnehåll
Veganska saffransscones på ett dukat bord

Veganska saffransscones

Ät en mysig julfrukost tillsammans med dessa saffransscones. Ät med fördels nygräddade tillsammans med någon vegansk mjukost. Dessa tar på sig höjd 20 minuter att slänga ihop dessa och de förgyller dagen i dubbelbemärkelse.

20 min
Frukost
Jul
Baka
Under 30 min
Sojafritt

Ingredienser

8 portioner
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g växtbaserat smör
2 dl växtbaserad mjölk
0,5 g saffran
  1. Börja med att värma upp ugnen till 250 grader. Övergå till att blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  2. Smält det veganska smöret, blanda ut det med växtbaserad mjölk och tillsätt saffran.
  3. Blanda vätskan tillsammans med vetemjölet och knåda lätt, till du har en någorlunda smidig deg.
  4. Forma åtta små frallor och ställ dessa på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden