Hoppa till huvudinnehåll
Diverse veganska produkter

Otippade veganska produkter

Du äter kanske mer veganskt än vad du är medveten om. Många produkter är veganska utan att marknadsföras som just det. Även om företagen har börjat bli bättre på att märka produkter så finns det många såser, godis, kakor och kryddblandningar som faktiskt är veganska men som du kanske inte skulle tänkt på tidigare. Även företag som traditionellt jobbar med specifika animaliska produkter har börjat utveckla veganska produkter. Nedan följer ett urval!

Kakor

Ica Basic Chocolate chip cookies, Oreos och Drömmar. Ja, listan på veganska kakor kan göras lång. Även Marabou Cookies Mörk choklad och många Singoalla-varianter är veganvänliga.

Godis

Lösviktsgodis som sura colanappar, vattenmelonovaler och djungelvrål går under veganvänliga. Eller varför inte nöt-créme eller Bubs påsgodis? Bara några exempel på vad du kan hitta i godishyllan.

Chips och snacks

Låt inte namn som sourcream, ranch eller skinka skrämma iväg dig. Låt inte heller långa innehållsförteckningar göra det. Vi har satt ihop den ultimata veganska chipslistan till dig där du enkelt kan hitta alla veganska chips, efter både märken och butiker.

Bullar och tårtor

Det finns en uppsjö av veganska bullar ute på marknaden, både frysta och färska. Några favoriter är Godingar Kanel från Skogaholm eller Choco delish från Almondy.

Kaviar 

Okej vi menar egentligen tångkaviar – dessa är gjorda på alger, ser ut som kaviar och smakar väldigt likt. De finns av flera olika varumärken och i olika färger och smaker. Du hittar dem i välsorterade butiker, ofta intill den vanliga kaviaren.

Såser 

Flera såser är veganska men inte uppmärkta som det. Några populära är Rydbergs varma såser som bearnaisesåsen men även Felix Soltorkad tomatsås. Nu har även klassikern Hellmann’s tagit fram en vegansk majonnäs.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden