Så ordnar du en vegansk delibricka!
Vem säger att du måste hoppa över det goa’ i livet bara för att du äter veganskt? Nedan har vi samlat några av de lyxigaste och godaste produkterna till delibrickan.
Salami från Wheaty - en skivad korv som funkar lika bra på mackan som på delibrickan.
Prinskorv Taifun - Prinskorvar har definitivt kvar sitt plats i bland plockmat, Taifun har verkligen lyckats med konsisten och smak.
Tofurky turkey slices - Tofurky är den amerikanska succén, deras “kalkonskivor” är rätt unika i smak och konsistens.
Salchicha GoodStore - Sveriges största vego butikskedja har ett eget varumärke av bland annat veganska korvar och pålägg. Deras salchicha passar både på delibrickan som i matlagning.
Greek Style från Bute Island - Vegansk feta är svårfunnen, men Bute Island har verkligen lyckats ta fram en variant som passar fint i sallader och som plock tillsammans med oliver och fikon.
Mozzarella från Veggie Filata - Vegansk mozzarella som faktiskt liknar the real deal! Den här godingen kan definitivt serveras med tomatskivor, några droppar olivolja och basilikablad.
Mjukost Creamy risella - Den här korven är en bra bas för att krydda själv. Peppra, ha chiliflakes och dina favoritkryddor för att spexa till det.
Mjukost från Violife - Om du istället vill ha en färdig mjukost som är kryddad och klart kan du välja mellan Violifes utbud av mjukostar i olika smaker.
Cheddar från Green Vie - En klassisk hårdost som funkar fint att skiva, tärna eller smälta!
Parmeggio från Green Vie - Den här osten går både att skiva och riva, den påminner om parmesan och funkar fint för att toppa både pastarätterna och lyxmackorna.