Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk hamburgare från Burger King mot en grön bakgrund.
Vegokoll

Var femte Whopper som säljs i Tyskland är växtbaserad

Burger King Tyskland rapporterar att deras växtbaserade alternativ har blivit alltmer populära. Cirka en av fem Whoppers som säljs nu är växtbaserad, och nästan en av fyra Long Chicken beställs växtbaserad. Denna positiva utveckling visar på en ökad efterfrågan på växtbaserad mat, något som Burger King vill tillgodose.

Burger King Tyskland har imponerat med sitt breda utbud av växtbaserade alternativ på menyn. Redan 2021 planerade de att 50% av menyn skulle vara växtbaserad år 2030. Sedan dess har de öppnat världens första växtbaserade Burger King-restaurang och erbjuder en köttfri version av alla sina rätter.

Klaus Schmaeing, Chief Marketing Officer på Burger King Tyskland, har delat deras vision om att främja växtbaserade alternativ och deras framtidsplaner. Deras mål är att erbjuda kunderna val oavsett deras kostpreferenser. Responsen har varit positiv, med ökande popularitet för växtbaserade alternativ sedan lanseringen 2019. Deras breda utbud tilltalar både de som inte äter kött regelbundet samt vegetarianer och veganer.

När de utvecklar nya växtbaserade produkter fokuserar de på att bevara smak och kvalitet. De har experimenterat med nya ingredienser som veganost och strävar efter att erbjuda goda alternativ som inte kompromissar med smaken.

Burger King Tyskland använder en marknadsföringsstrategi som lockar kunderna genom att väcka intresse för sina växtbaserade produkter. Genom att öppna en helt växtbaserad restaurang i Köln har de skapat medieuppmärksamhet och lockat både gäster och fans. De rapporterar att deras växtbaserade alternativ blir alltmer populära, med en ökad efterfrågan på växtbaserad mat. Cirka en av fem Whoppers och nästan en av fyra Long Chicken beställs nu med växtbaserade ingredienser.

I framtiden planerar Burger King Tyskland att utöka sitt växtbaserade utbud och utforska nya områden som mejerialternativ och desserter. Samarbeten med partners som The Vegetarian Butcher, Violife och Oatly har bidragit till deras framgång.

Genom sin strategiska satsning på växtbaserade alternativ har Burger King Tyskland etablerat sig som en ledande aktör inom den växande trenden mot mer hållbara och hälsosamma matval.

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden