Hoppa till huvudinnehåll
Foto: Shutterstock - kitty

3 veganska prinskorvar till julbordet

Om den veganska julskinkan är drottningen på julbordet så är den veganska prinskorven just kronprinsen - därför har vi nu samlat våra tre bästa veganska prinskorvar till er som vill fira en grön jul!

Bäst

Good Store är den Stockholmsbaserade butiken som säljer enbart veganska produkter och som också har ett eget varumärke. Deras korvar har tagit vegokorvar till en helt annan nivå och är i min smak helt klart godast och mest prisvärda. Minus är att de BARA finns i Stockholm så om du inte har vägarna förbi så är nedanstående alternativ mycket bättre.  Kan kokas, stekas, grillas eller ätas som de är. Steks på medelhög värme i 3-5 min.

Pris: 25 kr  170 g
Bas: Soja 

Godast!

Wheaty är ett mer brett varumärke som också har fantastiska korvar. De finns på välsorterade butiker runt om i landet och du kan alltid be butiken att ta in just dessa för dig! De finns även på mat.se för att beställa hem. 

Pris: cirka 37 kr för 200 g 
Bas: Seitan (gluten) 

Mest lättillgänglig

Astrid och aporna princesskorv är den absolut med tillgängliga i butiker runt om i landet. De är helt okej även om de skulle kunna jobba med konsistensen. 

Pris: cirka 38 kr för 300 g 
Bas:  Seitan (gluten) och soja 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden