Allt för en vegansk studentbuffé
Snart ska årgång 2019 ta studenten och med det kommer festligheter och buffémat. Här har vi samlat vår bästa plockmat, veganskt såklart. Förutom recepten vi har samlat nedan kan vi tipsa om grönsaksstavar och bröd med baba ganoush eller hummus utgör en bra grund för plockmat.
Mango Cheesecake
En klassisk veganiserad variant av cheesecake med mangoglassyr är både fräsch och lättsam, perfekt vid buffébordet under både studenten eller sommarens andra festligheter.
Vegansk gräddtårta med jordgubbar
En fantastiskt god och somrig tårta. De veganska marängbottnarna görs med kikärtsspad istället för ägg. Marängbottnar kräver lite förberedelse (som maräng alltid gör), men själva tårtan är superenkel att slänga ihop precis innan serveringen. Fyllning och garnering går att variera. Välj dina favoritbär eller exotiska frukter.
Veganska fetafyllda auberginerullar
Lättstekta aubergineskivor ihoprullade med vegansk fetaost, tjock växtgurt och mynta gör dessa rullar till fräsch och förförisk god plockmat. Det finns två olika sorter vegansk fetaost kolla in vår ostguide för våra bästa osttips.
Marinerad tofu i blad
När tofu kryddas väl kan den ta rätter till en helt ny nivå. Här marinerar vi tofu med japansk soja, chili, ingefära och norialger och serverar i krispiga salladsblad.
Frasiga spenatknyten
Frasiga spenatknyten med veganost funkar lika bra som förrätt som plockmat. Använd gärna vegansk fetaost eller din favorit veganska smältost. Spana in vår ostguide.
Smördegspaj med soltorkade tomater och oliver
Långpanna av vegansk smördeg fylld med soltorkade tomater, stekt lök och oliver. Servera gärna med en syrlig klick av havrefraiche med citron och lök!
Kryddiga vegobitar
Här har vi skapat en liten förrätt eller plockmat med kryddiga vegobitar tillsammans med ingefära och apelsin serverade i krispiga salladsblad.
Avokadohalvor med veganskagen
Avokadohalvor fyllda med veganskagen passar fint till förrätt eller som plockmat under sommarens alla festligheter. Som plockmat kan du behålla skalet på avokadon så att gästerna kan äta ur med en sked.
Rödkålsskiva med rökt tofu och parmesan
Denna rätt funkar bäst som förrätt, ugnsrostade skivor rödkål penslade med olja och rökig tofu är överraskande gott.