Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Äppelläder hos Stil och ansvar

Senast in är äppel-läder - som tillverkas av rester från skördade äpplen. Ingenjören Alberto Volcan var en av pionjärerna som påbörjade resan för äppel-läder i syfte om att kunna göra någon bra av all avfall som blir av juiceproducenter redan 2004. Nu finns det plånböcker hos Stil och ansvar. 

Vi får ofta frågan om plast verkligen är bättre än läder. Vi har inte sett någon jämförelseundersökning som gör ämnet rättvis. Bara för att plast är problematiskt innebär det inte att läder - djurproduktionen, foderproduktionen för dessa djur samt behandlingen av läder - är bättre. Lyckligtvis för oss går teknologin framåt och numera kan vi framställa diverse material som påminner om bland annat läder som görs på betydligt mer hållbara sätt.

Senast in är äppel-läder - som tillverkas av rester från skördade äpplen. Ingenjören Alberto Volcan var en av pionjärerna som påbörjade resan för äppel-läder i syfte om att kunna göra någon bra av all avfall som blir av juiceproducenter redan 2004. Det tog 13 år innan lädern gjorde entre på Green Carpet Fashion Awards i Milan, där en ung  designer Matea Benedetti hade flera plagg i äppel-läder. Det är äppelfrön, kärnor och skal som tas tillvara och skapar ett mycket slitstark material.

Alexandra K har inte väntat utan redan nu tillverkat plånböcker av materialet. Förutom att materialet består av fruktrester är de efter behandling fortfarande nedbrytbara.

Plånbok

 Stilren plånbok från AlexandraK med många fack och desto viktigare budskap. Nu kan du enkelt organisera ditt innehåll utan att göra avkall på stil eller funktion. Pris 1140kr. Rättvist producerad och vegan.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden