Hoppa till huvudinnehåll
Tomatplanta med tomatklasar
Vegokoll

Vegansk gödsel och jord för hobbyodlare

Även om det fortfarande är vinter i stora delar av landet så är det dags att börja förså för alla hobbyodlare. Som bekant så brukar markerna gödslas med animaliskt gödsel. Därför är det extra roligt att Hasselfors garden nu erbjuder både gödsel och näringsriktig jord utan animaliska biprodukter. 

Tycker du om att odla? Då har vi bra nyheter! Nu har företaget Hasselfors garden tagit fram två veganvänliga produkter - gödsel för köksträdgården och näringsriktig tomat och chilijord.  Den vegetabilisk gödslade jorden funkar fint till ekologisk odling och används främst för odling i krukor eller växtbäddar på varma, skyddade platser. Passar både för plantuppdragning och vidareodling till skörd. Jorden är kraftigt gödslad men både tomat och chili har en lång växtperiod och mer växtnäring behöver tillföras under växtsäsongen.

Passar bra till:
• Tomater
• Chili
• Paprika
• Andra grönsaker

Med Gödsel för köksträdgården förvandlar du jorden till en rik buffé. Perfekt för pallkrage, växthus och friland. Den innehåller alla näringsämnen som behövs för att köksväxterna ska växa och ge en välsmakande och rik skörd. Du kan tryggt använda den till ätbara växter och där barn och husdjur vistas. Gödseln är helt vegetabilisk, tillverkade av restprodukter från växtriket. Den är långtidsverkande och du behöver normalt inte gödsla mer än 1–2 ggr per säsong. Gödseln gynnar markens mikroliv så att växterna kan ta upp näringen. Den går utmärkt att kombinera med annan gödsel. Räcker till 30m2. Båda produkterna finns hos Granngården. 

Stadsodling är dessutom ett utmärkt sätt att hjälpa utrotningshotade bina. På naturskyddsföreningen hittar du mer information om hur du kan hjälpa bina. Bland annat kan du odla blommor på din balkong, trädgård och spara vilda blommor. Du kan också hjälpa bina med ett bihotell eller en bivattnare. 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden