Ingredienser
Botten
15 digestivekex
120 g mjölkfritt margarin
Fyllning
1/2 dl havregrädde
1 dl gelésocker multi
450 g valfri färskost
3 msk citron
1 tsk riven citronskal
Topping
300 g fryst mango
2 dl gelésocker
1 dl vatten
- Smält margarin i en micro eller kastrull. Krossa digestivekex med hjälp av en mixer eller hushållsassistent. Tillsätt margarin.
- Ta en löstagbar springform med diameter 22-23 cm och klä den med bakplåtspapper. Pressa ut kaksmeten.
- Blanda ihop färskost, citronjuice och citronskal. Koka upp grädden med gelésocker snabbt under 1- 2 minuter.
- Vispa ihop grädden och färskosten och bre jämt på kexbotten. Låt svalna.
- Slutligen till glasyren: koka upp vatten och gelésocker snabbt under 1-2 minuter. Tillsätt upptinad mango och mixa slät. Om det är för tjockt kan du tillsätta några droppar vatten eller citronjuice. Låt hela verket svalna och servera!