Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk cheesecake med mangoglasyr på ett tårtfat.

Vegansk mangocheesecake

Vi har lyckats veganisera en klassisk cheesecake med mangoglasyr.

Det tar ungefär 20 min att sätta ihop men det tar tid för olika moment att svalna.
Efterrätt
Påsk
Fika
Baka
Midsommar

Ingredienser

6 portioner

Botten

15 digestivekex
120 g mjölkfritt margarin

Fyllning

1/2 dl havregrädde
1 dl gelésocker multi
450 g valfri färskost
3 msk citron
1 tsk riven citronskal

Topping

300 g fryst mango
2 dl gelésocker
1 dl vatten
  1. Smält margarin i en micro eller kastrull. Krossa digestivekex med hjälp av en mixer eller hushållsassistent. Tillsätt margarin. 
  2. Ta en löstagbar springform med diameter 22-23 cm och klä den med bakplåtspapper. Pressa ut kaksmeten. 
  3. Blanda ihop färskost, citronjuice och citronskal. Koka upp grädden med gelésocker snabbt under 1- 2 minuter. 
  4. Vispa ihop grädden och färskosten och bre jämt på kexbotten. Låt svalna. 
  5. Slutligen till glasyren: koka upp vatten och gelésocker snabbt under 1-2 minuter.  Tillsätt upptinad mango och mixa slät. Om det är för tjockt kan du tillsätta några droppar vatten eller citronjuice.  Låt hela verket svalna och servera! 

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden