Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk persiljesallad med linser

Matig vegansk sallad med linser och bulgur.

25 min
Lunch
Middag
Sallader
Under 30 min
Billiga veganska recept

Ingredienser

4 portioner
2 dl ljus bulgur
1 gurka
3 tomater
100 g bladpersilja
150 g avrunna svarta oliver
2 msk olivolja
230 g (avrunna) konserverade gröna linser
Saft från 1 citron
Salt
  1. Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Finhacka under tiden gurka, tomat och persilja. Ett alternativ som för vissa kan vara snällare mot magen är att skala gurkan.
  3. Skölj linserna noggrant i en sil under rikligt med kallt vatten.
  4. Ta av bulgurn från plattan när den kokat klart, och låt den svalna något.
  5. Blanda bulgur, grönsaker och linser i en stor skål. Rör ner olja, citronsaft och salt.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden