Veganska filébitar i jordnötssås
Vi varnar för den här rätten då den kan vara beroendeframkallande! Finns det en bättre kombination än jordnötssmör, hetta och sälta? Tillsammans med veganska filébitar, frisk lime och koriander får du en magisk gryta som piffar upp de allt kallare dagarna.
Ingredienser
Jordnötssås
1 dl jordnötssmör
1 dl hoisinsås
2 msk sambal olek
2 cm skalad och hackad ingefära
0,5 dl limejuice
1,5 dl vatten
320 g vegobitar (går bra att ersätta med tofu eller kikärtor)
smaka av om salt behövs
Serveras tillsammans med grönsallad och ris
3 dl ris
3 dl koriander
3 dl ruccola
1 lime
1 dl jordnötter
- Börja med att vispa ihop jordnötssmör, hoisinsås, sambal olek, ingefära, vatten och limejuice i en skål.
- Värm upp en panna och stek på vegobitarna tills de får en fin yta. Häll över jordnötssåsen och låt de vila i pannan utan värme.
- Koka riset enligt anvisningar. Servera tillsammans med rostade jordnötter, lime och en grönsallad av ruccola och koriander.