Ingredienser
Ingredienser
1 paket svenskodlad färs
0,5 dl mirin
0,5 dl soja
0,5 tsk sesamolja
80 g ingefära
3 klyftor vitlök
1 gul lök
1 morot (cirka 100 g)
2 champinjoner
4 stänger salladslök
2 stavar blekselleri (cirka 60 g)
1 paket gyozablad
200 g rödkål
200 g vitkål
2 dl ärtonaise
Dipp
2 dl japansk soja
1 dl citronjuice
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
1,5 msk sesamfrön
DEL 1 – FÖRBEREDELSER
- Finhacka vitlök och ingefära.
- Blanda alla ingredienser till dippen utom sesamfröna.
- Låt stå över natten, sila såsen och spara hacket till gyozafyllningen.
- Lägg i sesamfröna
DEL 2 – GÖR GYOZAS
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda färsen med soja, mirin och sesamolja.
- Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta ugnen i 20 minuter.
- Riv morot, gul lök och champinjoner på grova sidan på ett rivjärn. Finhacka ingefära och finriv (alternativt pressa) vitlöken.
- Stek grönsakerna i rapsolja på medelvärme tills genomstekta. Försök undvika att de får färg.
- Finhacka bleksellerin och två stänger av salladslöken.
- Blanda alla ingredienser tillsammans med hacket från dippsåsen.
- Om smeten känns för torr kan du tillsätta lite mirin och soja, så blir den lättare att forma.
- Strimla kålen fint och den resterande salladslöken.
- Vik gyozas
DEL 3 – TILLAGNING
- Vid tillagningen behöver du en stekpanna med ett lock.
- Värm rapsolja i stekpannan.
- Ställ i dina gyozas och stek dem tills de börjar få färg.
- Slå på en deciliter vatten, sätt ett lock på stekpannan.
- Stek tills vattnet försvunnit.
DEL 4 – SERVERING
- Blanda kålen och lägg ut på tallriken.
- Toppa med salladslöken, spritsa över ärtonaisen och droppa över lite av dippen.
- Lägg på den nystekta gyozan. Servera tillsammans med dippen.