Ingredienser
1 burk kokosmjölk
3 stora avokador
1-1 1/2 tsk citronsaft
4 msk agavesirap
1-2 krm pepparmintsarom
150 g chokladknappar
- Ställ in kokosmjölken i kylen över natten. När den blir kall delar kokosmjölken sig så att ett krämigt lager lägger sig på toppen medan kokosvattnet ligger kvar på botten.
- Skopa upp kokoskrämen som lagt sig överst och lägg i en bunke. Vispa den krämig med en elvisp och för över till en form.
- Mixa avokado tillsammans med citronsaft, agavesirap och pepparmintsarom i en matberedare till en jämn, klumpfri kräm. Blanda ner de i formen med kokoskrämen. Vänd ner chokladknappar och blanda ihop med en slickepott.
- Lägg plastfolie direkt ovanpå glassen så att plasten nuddar glassen och inte släpper in luft. Ställ in i frys.
Vi har lånat lite glassrecept från Sofia Von Porats senaste kokbok Vardagsavego för alla! Boken finns att köpa på vår webbshop!