Hoppa till huvudinnehåll
Glasskål med citronmousse och granatäppelkärnor framför en träskiva med granatäpplen och citroner.

Vegansk citronmousse

Recept med vegansk citronmousse som är fräsch och frisk! Passar bra som efterrätt, särskilt vid påsk eller midsommar. Servera gärna med granatäpple! Från kokboken "Helt enkelt veganskt"

60 min
Efterrätt
Fika
Midsommar
Påsk

Ingredienser

4 portioner

2 msk citronjuice
½ dl gelésocker
2 dl vegansk vispgrädde
1 dl granatäpplekärnor
  1. Koka upp gelésocker och 1 dl grädde.
  2. Tillsätt citronsaften. Låt svalna.
  3. Vispa resterande grädde till skum och vänd ner i den avsvalnade blandningen.
  4. Servera med goda, syrliga granatäpplekärnor.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden