Hoppa till huvudinnehåll

Fry’s veganska mangocurrygryta med bönsallad

Det här veganska receptet på mangocurrygryta med bönsallad får ni ihop på cirka 25 minuter, en perfekt vardagsmiddag!
Recept från Samira Assaad.

25 min
Middag
Lunch
Under 30 min
Barnvänligt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner

Mango Curry gryta

1 Fry’s chicken style strips
1 färsk broccoli (ca 200 g fryst)
1 mellanstor zucchini
1 paket kikärtor
½ dl Matolja
3 msk Santa Marias Mango Curry krydda
1 förp passerade tomater ca 400g
4 dl havregrädde
Salt och peppar

Bönsallad

1 paket svarta bönor
1 gurka
1 förp körsbärstomater
60 g färsk spenat
1,5 msk Äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
½ msk Salladskrydda tex italiensk
  1.  Skölj kikärtorna och hacka zucchinin och broccolin i mindre bitar och häll i en bunke. Lägg till Fry’s chicken style strips och blanda med ½  dl matolja och 2 msk mango/currykrydda.
  2.  Häll över i en ugnsform och grädda i ugnen på 250 grader i ca 10-15 min tills de har fått fin färg.
  3.  Blanda passerade tomater och matgrädde med 1 msk mango/curry krydda, salt och peppar efter smak och häll över grönsakerna i ugnen och låt grädda i ytterligare 5 minuter.
  4. Dela körsbärstomaterna, skölj spenaten och svarta bönorna samt tärna gurkan. Blanda ihop rapsolja, salladskrydda och vinäger till dressingen väl.  Släng ihop allting i en bunke och blanda väl. 
  5. Servera grytan med kokt ris och lite sallad!

Jag vill se hela intervjun med Samira Assaad! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden