
Ingredienser
1 msk olja
2 tsk riven ingefära
2 tsk soja
200 g tofu, fast sort
3 morötter
1 paprika
1 msk olja
2 tsk röd currypasta
½ frp kokosmjölk (200 g)
4 msk jordnötssmör
3 dl vatten
1 tsk socker
ris för 4 pers
- Blanda olja, riven ingefära och soja till en marinad. Skär tofun i kuber och marinera.
- Koka riset enligt anvisningar på paketet.
- Skölj morötterna och strimla med hjälp av en potatisskalareeller osthyvel. Skär paprikan i tunna längder.
- Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta.
- Fräs currypastan snabbt i oljan. Slå på kokosmjölkenoch sänk värmen så att såsen sjuder. Om currypastan harklumpat sig, använd en visp för att lösa upp den.
- Klicka i jordnötssmöret i såsen och vispa ut.
- Slå på vattnet. Strö i socker eller honung. Låt sjuda i ett parminuter. Såsen ska inte vara särskilt vattnig, skulle den blidet kan du reda av den med lite majsstärkelse eller vetemjöl.
- Lägg i grönsakerna, låt sjuda.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna och fräs tofukuberna så att de fåren yta. Häll i all marinad och låt fräsa med.
- Lägg tofun i grytan och servera med riset