Ingredienser
Aioli
3 msk kikärtsspad
2,5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk färsk citronjuice
Salt efter smak
1 vitlöksklyfta
Citronblandning
1 dl citronjuice
1 tsk olja (valfri)
Smaka av med salt
Tångdipp
1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk crème fraiche
1 msk röd tångrom
1 msk svart tångrom
1 msk hackad dill
- Börja med att koka kronärtskockorna, det kan ta upp till 50 min om de är riktigt stora.
- Sätt sedan igång med att göra dippen.
- Aioli - Gör egen majonnäs genom att mixa ihop kikärtsspad, olja, citron och dijonsenap. Smaka av med salt och vitlök. Det går också bra att köpa färdig majonnäs och blanda i vitlök för aioli.
- Tångdipp - Blanda majonnäs och vegansk crème fraiche samt tångrom och dill.
- Citronsaft med olja - Pressa 1 citron eller ha i 1 dl citronjuice, blanda med olja och smaka av med salt.