Hoppa till huvudinnehåll
Rödkålssallad med äppelskivor och valnötter i ett keramikfat.

Rödkålssallad med Äpple och Valnötter

Kål hör alltid hemma på julbordet och funkar i både tillagad och rå form. I den här subersnabba rödkålssallad är det bara rödkål, äpple och valnötsbitar tillsammans med en enkel dressing. Veganskt och enkelt!

10 min
Jul
Förrätt

Ingredienser

1/4 litet rödkålshuvud
1 äpple
50 g valnötter
1 citron
1 msk rapsolja
salt
  1.  Skär rödkålen i tunna strimlor, skiva äpplet och hacka valnötterna. Blanda ihop.
  2. Pressa en citron över salladen och häll på en skvätt rapsolja.
  3. Smaka av med lite salt.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden