Ingredienser
2 förpackningar växtbaserad smördeg, ex Coops egna
300 gram vegansk färskost, ex Oatly naturell
100 gram grönkål
1 dl hackade valnötter
100 gram riven vegansk mögelost, ex Green Vie Blue
Salt & peppar
Extra
Olja att steka i
Växtdryck att pensla med
Grillspett i trä
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rensa och riv 100 gram grönkål i bitar, stek i olja (raps eller oliv).
- Blanda ihop grönkål, färskost, valnötter, mögelost, salt och peppar.
- Brev ut blandningen på ett ark smördeg. Lägg på det andra arket ovanpå, kant i kant.
- Skär ca 2 cm breda remsor på arkets kortsida. Forma remsorna till granar och stick igenom en grillpinne som håller granen på plats.
- Pensla granarna med växtdryck och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eller tills granarna är gyllengräddade.